Foto: Ricardo Ríos

Innovació, fusió, interdisciplinarietat o pedagogia són alguns dels conceptes que millor defineixen la línea creadora dels BCP, una formació integrada per membres de la Banda Muncipal de Barcelona.

 

Les seves interpretacions es caracteritzen per un minuciós treball cambrístic i una cuidada i enèrgica posada en escena.

 

Gràcies a la seva versatilitat i diversitat dels seus projectes, han participat en festivals tals com V Congrés Nacional i II Congrés Europeu del Clarinet (2011), a l'International ClarinetFest 2015, Festival de les Festes de la Mercè 2013, a la Fira Tàrrega 2015, grup resident de l'Ateneu Barcelonès 2015, Sirga Festival Internacional de música contemporània, Festival Otoño Musical Soriano, entre d'altres.

 

Mantenen una estreta col·laboració amb l'Auditori de Barcelona, fent el primer concert el Gener del 2013, estrenant el cicle Denominació d'Origen el 2014, o l’exitosa producció Idees del fred en col·laboració amb el clown Leandre dins el Cicle Escenes. Des del 2016, duen a terme la direcció musical i interpretació del concert Planeta Clarinet, un encàrrec del servei educatiu de l'Auditori de Barcelona, pensat per a un públic familiar i, en especial, per a nens de 0 a 8 anys.

 

En la seva recerca de noves sonoritats, els BCP han comptat amb la col·laboració de músics de la categoria del pianista Marco Mezquida, el bateria Joan Vidal o el cantaor Pere Martínez.

 

Fruit de la seva voluntat per integrar altres disciplines artístiques en els seus espectacles, han rebut assessorament de la prestigiosa ballarina i coreògrafa Sol Picó (Premi Nacional de Dansa en la modalitat de creació i coreografia 2016), han compartit escenari amb la pintora Marina Comas o el poeta Arnau Pons (Premi Nacional a la millor traducció 2015), i cal destacar que la primera col·laboració que l'agrupació va fer amb el món del vídeo (Ragtime, del director Ibai Abad) va ser premiada amb un accèssit al concurs Videoclàssics del Festival de Pasqua de Cervera 2012.

 

Els seus projectes han despertat tal interès que compositors de la categoria de Pedro Iturralde (que suposa el primer treball discogràfic del grup, 'Toma café'), Enric Palomar, José Rafael Pasqual Vilaplana, Óscar Navarro, Jesús Santandreu o Helmut Hoedl els hi han dedicat obres i les companyies franceses Selmer i Vandoren els hi han ofert ser artistes representants de les seves marques.

 

Durant la present temporada han actuat com a solistes amb les Bandes Municipals de Palma, Bilbao i Barcelona sota la direcció de Juan Miquel Romero, José Rafael Vilaplana i Salvador Brotons, i han rebut invitacions per participar en festivals a Bèlgica, Holanda, Mèxic o els Estats Units.

 

A més, han presentat el seu segon disc 'Czernowitzer Skizzen' amb una excel·lent acollida per part de la crítica especialitzada i del públic.

 

El present i futur dels BCP implica concerts, gravacions, encàrrecs per la composició de noves obres (Luís Serrano Alarcón, Salvador Brotons o Jesús Santandreu entre d'altres) i la realització d'audicions pedagògiques, sempre amb el compromís de ser una formació plenament integrada en la societat, responent a les seves necessitats i al seu temps. 

 

 

TEMPORADA 2018 – 2019

Actualitzem la nostra biografia regularment. Si us plau, no utilitzin material anterior.